Wand isolatie

Hoe werkt gevelisolatie?
De gevel is een muur of wand die grenst aan de buitenlucht of aan een onverwarmde ruimte. Bij gevelisolatie wordt aan de binnen- of buitenzijde isolatie aangebracht. Daardoor verliest de woning minder warmte.
Op isolatiemateriaal staat een getal dat de isolatiewaarde aangeeft, bijvoorbeeld R=2,50m² K/W. R staat voor de isolatiewaarde. Hoe hoger de waarde van R, hoe beter het materiaal isoleert
.

Wat bespaart het aan CO2?
Gevelisolatie bespaart per m² gemiddeld ongeveer 9,7 m3 gas per jaar als isolatiemateriaal met de veelvoorkomende warmteweerstand van 1,3 m² K/W wordt gebruikt . Daardoor wordt 17,3 kg CO2 per jaar minder uitgestoten  Bij onderstaande berekening van de CO2-reductie is uitgegaan van een gemiddelde buitengeveloppervlak van 25 m2 per woning.

Wat levert het u op?
Bij een gasprijs van € 0,67 bespaart u met gevelisolatie in een tussenwoning € 140 per jaar op de verwarmingskosten. Als uw huis groter is dan een gemiddelde woning, of als u het huis warmer stookt dan gemiddeld, zult u meer besparen. Bij hoek- en halfvrijstaande woningen is de besparing € 250 en voor vrijstaande woningen € 300 per jaar.