Nieuws

Energiezuinig huis populair onderwerp


Datum: 04-01-2011

Nederlanders zijn steeds meer ge´nteresseerd in hoe ze hun woning energiezuiniger kunnen maken. Vooral over de isolatie van hun huis zoeken ze informatie op de sites van Milieu Centraal.

Dat liet de milieuvoorlichtingsorganisatie zondag weten. Het populairste onderwerp op milieucentraal.nl is dubbel glas.

Milieu Centraal ontving vorig jaar 3,1 miljoen bezoeken op haar verschillende websites, waarvan milieucentraal.nl de meeste bezoekers trok. Ook site als lageenergierekening.nl en etenisomopteeten.nl is van de organisatie. In 2009 werden de sites in totaal circa 2,7 miljoen keer bezocht.

Volgens Milieu Centraal willen mensen weten wat de mogelijkheden zijn om hun huis energiezuinig te maken, wat dat kost en hoeveel euro een maatregel bespaart op de energierekening.

Ook informatie over subsidies voor woningisolatie trekt veel belangstelling. De zegsman heeft de indruk dat elk jaar meer mensen informatie over die onderwerpen zoeken.

Zilvervisje

Op de zesde plaats in de top 10 van populaire onderwerpen op de site staat het zilvervisje. Volgens de organisatie hebben veel huishoudens last van deze beestjes. Mensen zijn benieuwd hoe ze daar zonder het gebruik van giftige stoffen vanaf kunnen komen.

Op nummer tien staat reclamedrukwerk. Huishoudens willen weten waar ze een brievenbussticker kunnen bestellen en hoe ze zich kunnen afmelden voor geadresseerd reclamedrukwerk.

bron: ANP