Nieuws

Stop spaarloon in je muren


Datum: 06-09-2010

Stop je spaarloon in de spouwmuur. Dat adviseert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal
De organisatie raadt huiseigenaren aan te investeren in de isolatie van spouwmuren want dat geeft een hoger rendement dan een spaarrekening of beleggen op de beurs, aldus een woordvoerder zondag. En het spaart bovendien het milieu.

De meeste woningeigenaren schatten de kosten voor spouwmuurisolatie veel te hoog in, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, terwijl de besparingen juist worden onderschat.

Besparingen

Volgens de organisatie kost spouwmuurisolatie voor een rijtjeshuis gemiddeld 990 euro en bespaart het jaarlijks 310 m3 gas.

Na twintig jaar is de besparing in geld opgelopen tot 5000 euro. Op de beurs groeit een bedrag van 990 euro in twintig jaar naar 3200 euro als de waarde van de aandelen gemiddeld zes procent per jaar stijgt. Het bedrag twintig jaar op de bank zetten geeft een groei naar 2200 euro op een depositorekening met vier procent rente.

Ongeveer twee miljoen Nederlanders kunnen half september hun spaarloon opnemen. Het kabinet besloot daartoe om een boost geven aan de detailhandel en aan de voorzichtige opleving van de Nederlandse economie.

bron: ANP