Nieuws

Tijdelijk lagere btw op verbouwingen


Datum: 31-08-2010

Het btw-tarief voor een verbouwing van een huis gaat tijdelijk omlaag van 19 procent naar 6 procent. Demissionair minister van FinanciŽn Jan Kees de Jager wil met deze en nog vijf andere maatregelen de woningmarkt en de bouwsector een impuls geven.
Dat maakte zijn ministerie dinsdag bekend.

Het lagere btw-tarief geldt voor een periode van negen maanden: van 1 oktober dit jaar tot 1 juli volgend jaar. De te verbouwen of te renoveren woning moet minimaal twee jaar oud zijn.

De regeling is van toepassing op arbeidsloon, niet op materialen. Het is wel de bedoeling dat de bedrijven het voordeel doorberekenen aan hun klanten.

Vooraf heeft De Jager hierover overleg gevoerd met koepelorganisaties zoals Bouwend Nederland om zich ervoor in te zetten dat dit ook echt gebeurt.

NHG

Een van de andere maatregelen om de woningmarkt te stimuleren, is een verlenging van de hogere grens voor de Nationale Hypotheek Garantie NHG. Die blijft ook volgend jaar op 350.000 euro staan.

Ook kunnen mensen die al een nieuw huis hebben gekocht maar het oude nog niet hebben verkocht, voor beide huizen hypotheekrenteaftrek krijgen. Deze tijdelijke regeling voor mensen met ongewilde dubbele lasten zal van twee naar drie jaar gaan en tot eind 2012 duren.

bron: nu.nl