Nieuws

Huishoudens ook zonder subsidie beter af met zonnepanelen


Datum: 17-01-2011

Ondanks het wegvallen van de zonnepaneelsubsidie aan huishoudens geldt nog steeds dat het zelf opwekken van energie met zonnepanelen rendabel is, meldt Greenchoice in een persbericht.

Jurjen Algra, marketing manager Greenchoice: Met de prijsdaling voor zonnepanelen van de afgelopen twee jaar is zelf energie opwekken ook rendabel zonder subsidie. Zonnepanelen gaan namelijk minimaal 25 jaar mee en zijn met de huidige energieprijzen na ongeveer 20 jaar terugverdiend. Als de energieprijzen in de tussentijd verder stijgen, dan wordt het – naast de duurzaamheidsoverweging – ook financieel steeds interessanter.

Installateurs beoordeeld
Greenchoice heeft als doelstelling dat iedereen minstens net zoveel energie opwekt als verbruikt. Dit mag niet ten koste gaan van het leefcomfort. Greenchoice neemt overtollige energie af en levert energie op de momenten dat er zelf niet wordt opgewekt. Stroom van zonnepanelen is één van de makkelijkste en meest schone vormen van energie. Zodra het systeem is geïnstalleerd, wordt direct schone, gratis zonnestroom opgewekt, gebruikt of aan het energienet toegevoegd. Twaalf zonnepanelen op een dak zijn genoeg om de helft van het verbruik van een huishouden op te wekken. Zonnepanelen kunnen zowel op schuine als op platte daken worden geïnstalleerd.
Omdat wij zelf geen panelen leveren, houden wij onder klanten met zonnepanelen een klanttevredenheidsonderzoek over de installateurs. Alle installateurs werden door de 900 respondenten uit het hele land zonder uitzondering voldoende tot uitstekend beoordeeld. Dat is belangrijk omdat de installatie vaak als argument wordt gebruikt om geen zonnepanelen te plaatsen. aldus Algra.

bron: Greenchoice